Bu haber kez okundu.

Güzel Bir Gülümseme İçin Beyaz Dişlerin Önemi

“Diş beyazlatma işlemi çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan bir çözümdür. Dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir” diye açıklamalarda bulunan Dişhekimi Songül Mirzaoğlu diş beyazlatma işleminin özelliklerini ise şöyle anlatıyor:

“Güzel bir gülümseme için sağlıklı ve beyaz dişler önemlidir. Ancak dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar çocukken veya anne karnındayken kullanılan bazı antibiyotikler, yedikleriniz ve içtiklerimiz ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerimizde renkleşme yapabilir. Bunların yanında yaşlılık, eski protezler, kaplamalar ve dolgular da dişlerdeki beyazlığın kaybolmasında etkilidir.

Rengi koyulaşmış veya sararmış dişlere porselen kaplama yaptırmak yerine bleaching olarak da adlandırılan diş beyazlatma yöntemi uygulanır.

Dişlerde bulunan mine ve dentin tabakası renklenmenin yaşandığı bölgeler olup beyazlatma işlemi de bu bölgelerde yapılmaktadır. Beyazlatma uygulamaları farklılık gösterebilir. Bu yöntemlerden birinde kişi hekim kontrolünde aşamaları kendisi gerçekleştirir:

  • Diş hekimi ağzınızdan gerekli ölçüleri alır ve bu ölçüler doğrultusunda dişlere uygun ve takılabilen ince, şeffaf plak hazırlar.
  • Bu hazırlanan plakları alan hasta içerisine belirlenen ilaçları koyarak gece yatmadan önce bu kabı dişlerine geçirir ve orada 2-4 saat kadar kalmasını sağlar.
  • Bu tedavinin maksimum 4 hafta sürmesi gerekir. 1-4 hafta içinde tedavi bitirilmelidir.

dişhekimi songül mirzaoglu

İkinci metotta ise uygulama hekim tarafından diş kliniğinde yapılmaktadır:

  • İlk önce beyazlamayı gerçekleştirecek madde hekim tarafından hastanın dişlerine uygulanır.
  • Daha sonra maddenin yerleştirildiği dişlerin üzerine beyaz renkli bir ışık kaynağı uygulanır.
  • Bu sürecin ardından işlem biter bitmez sonuçlar hemen elde edilmeye başlanır.

Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceğine renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar sürmesi gerektiğine, hastanın beklentilerine ve hekimin görüşlerine göre karar verilir.”

Daha fazla bilgi için: http://www.dentumitkoy.com/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.