Hangi Durumlarda Diş Eti Kaşıntısı Olur?
Diş eti kaşıntısı pek çok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Özellikle kötü bir ağız hijyeni diş eti kaşıntısını tetikleyebilir. Yine diş eti kaşıntısına dair bir sorun yaşamanıza en çok etki eden unsurların başında dişlerinizi düzenli olarak fırçalamamanız da yer alır. Ayrıca Diş ağrısı veya başka bir diş problemi de diş eti kaşıntısına neden olabilir. Dolayısıyla diş eti kaşıntısı sorunu gündeme geldiği zaman pek çok farklı nedenden rahatlıkla söz edebiliriz.
Diş eti kaşıntısının en yaygın nedenlerinden biri diş ağrısıdır. Ağrı, diş veya diş etlerindeki bir enfeksiyondan kaynaklanabilir veya bir boşluktan veya dişin kendisiyle ilgili başka bir sorundan kaynaklanabilir. Bazı durumlarda, ağrı dişlerinizi gıcırdatmaktan kaynaklanır. Dişlerinizde tel varsa ve bunları takarken dişlerinizi gıcırdatırsanız da diş eti tahrişi oluşabilir. Tahrişten kaynaklı olarak diş etleriniz de bu sorundan olumsuz olarak etkilenebilir. Bu durumun doğal sonucu olarak diş eti kaşıntısına yönelik rahatsızlıklar da karşımıza çıkar.
Kötü Ağız Hijyenine Dikkat Etmelisiniz!
Kötü ağız hijyeninden kaynaklanan diş eti kanamaları diş eti kanaması sorunun ortaya çıkması konusunda kritik bir etkiye sahiptir. Diş eti kanaması, diş eti tahrişinin başka bir yaygın nedenidir ve yeterince düzenli fırçalamamak ve diş ipi kullanmamak veya dişlerinizi fırçalarken çok fazla güç kullanmak gibi kötü ağız hijyeni alışkanlıklarından kaynaklanabilir.
Diş eti kaşıntısı, diş eti hastalığınız veya diğer ağız sağlığı sorunlarınız olduğunda meydana gelebilecek bir tür ağız kaşıntısıdır. Diş eti kaşıntısı en çok diş eti iltihabı veya ilerlemiş diş eti hastalığı olan kişilerde görülür. Ağzınızı veya vücudunuzu etkileyen başka tıbbi durumlarınız varsa da olabilir. Dolayısıyla bu tarz bir sorun yaşıyorsanız biran önce diş doktorunuza uğramanız gerekir.
Diş Eti Hastalıklarına Dikkat Etmeliniz!
Diş eti hastalığı (periodontal hastalık), ağzınızda diş etlerinin kızarmasına ve şişmesine neden olan bir enfeksiyondur. Zamanla dişlerinizi destekleyen kemiğin bozulmasına da neden olarak diş kaybına neden olabilir. Diş eti hastalığının önlenmesi kolaydır! Ancak bir kez geliştikten sonra tedavisi zordur. Dolayısıyla diş eti hastalıklardan erke tanı kritik bir öneme sahiptir.
Diş eti hastalığının ana semptomu, dişlerinizi fırçalarken veya diş ipi kullanırken kanamadır. Ancak bu, durumun erken aşamalarında her zaman mevcut değildir ve gelecekteki sorunların güvenilir bir göstergesi olmayabilir. Dişlerinizin etrafındaki diş etlerinde kızarıklık ve şişlik de diş eti hastalığının habercisi olabilir. Bir de dişlerinizi fırçalarken ve diş ipi kullanırken kanama; ağız kokusu; gevşek dişler de diş eti hastalığının belirtikleri arasında yer alır.