Süper lig'e 2-0'lık Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe, ikinci haftada deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, Van Persie ile öne geçti ancak 74. dakikada Kjaer'in kendi kalesine attığı golle sahadan bir puanla ayrıldı.
Sezona Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan ve Avrupa Ligi play-off turunda Yunan ekibi Atromitos'u deplasmanda tek golle geçen sarı-lacivertliler, Çaykur Rizespor'a konuk oldu.
Fenerbahçe , 18. dakikada Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'nin golüyle öne geçti. İlk 45 dakika sarı lacivertli ekibin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda 74. dakikada geliştirdiği atakta ters bir vuruş yapan Simon Kjaer topu kendi kalesine yolladı. Geri kalan dakikalarda da gol olmayınca maç 1-1 beraberlikte sona erdi.
Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Hollandalı yıldız Robin Van Persie, bu sezon ilk kez resmi bir karşılaşmada ilk 11'de yer aldı. Sarı lacivertlilerde Shakthar Donetsk, Eskişehirspor ve Atromitos maçlarında kondisyon eksiği nedeniyle ilk 11'de oynatılmayan ve sonradan oyuna giren Robin Van Persie, Rize'de Sow'un yerine 11'de başladı. Hollandalı oyuncu böylece ilk kez Rize'de 11'de sahaya çıkmış oldu.