Öne Çıkanlar pkk chp bolu milletvekili izmir şafak yayla terörist deniz aşkın

E-1 Ticaret Vizesi Hakkında Bilgiler


 

Ticaret ile uğraşanlar için başka ülkelerde de ticaret yapabilme fırsatı her daim olmuştur. Bu ülkelerin arasında Amerika’da bulunmaktadır. Amerika, kendi ülke sınırları içinde ticaret yapmak isteyenler için çeşitli ayrıcalıklar sunmaktadır. Bu ayrıcalıklardan bir tanesi de ticaret yapacak kişiye E-1 Vizesi olarak adlandırılan ticaret vizesinin verilmesidir.

Amerika içinde ticaret yapmak için verilen E-1 Vizesi, çeşitli şartlar yerine getirildiğinde alınabiliyor. Bu şartların yanında Amerikan hükumetinin belirlediği kriterlerin de karşılanması gerekmekte.
 

E-1 Ticaret Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika’da ticaret yapmak isteyen bir kişi ilk önce göçmenlik bürosuna veya ABD konsolosluğuna başvurarak ilk adımı atabilir. Ticaret yapmak isteyen kişinin ülkesi neresi ise hali hazırda Amerika ile bu ülke arasında ticaret anlamında bir sorun olmaması gerekmekte. Yani eğer Amerika’nın daha önce hiçbir ticari ilişkisi olmayan bir ülke vatandaşıysanız E-1 Vizesi almanız imkansız. Amerika ile ticaretinizi gerçekleştireceğiniz ülkenin vatandaşı olmanız gerekmekte. Yani vatandaşı olmadığınız bir ülke adına bu işi yapamıyorsunuz.

E-1 ticaret vizesi almak istiyorsunuz, ticaret yapıyorsunuz. Ama bir sorun var. Amerika’da bulunan ve ticareti yapacağınız şirketin de en az %50’sinin mülkiyet hakkının, sizin vatandaşı olduğunuz ülke vatandaşlarına ait olması gerekiyor. Bir başka değişle, Türkiye’den ile Amerika’daki bir şirket ile ticaret yapacaksınız. Amerika’daki şirketin mülkiyet haklarının en az yarısı Türklerin elinde olmalıdır. Yani tamamen Amerika’ya ait bir şirketle doğrudan ticaret yapamıyorsunuz.
 

E-1 vizesi almak için önemli noktalardan bir tanesi de, şirketinizde yönetici pozisyonunda olmanız. Şirketin ortağı, müdürü ya da herhangi bir yönetim kademesinde görev almanız gerekiyor. Bu vizeyi yeni bir ticarete başlamak için almak imkansız. Bilindiği üzere Amerika ile İran arasında yıllardır süregelen bir ambargo sorun mevcut. Bu yüzden eğer İran vatandaşıysanız, hem Amerika’da İranlılara ait bir şirket olmadığı için hem de İran ile Amerika arasında bir ticareti başlatmak için E-1 vizesi başvurusunda bulunamazsınız.

Bunlara ek olarak en önemli şartlardan bir tanesi de yapılacak olan ticaretin sürekliliğinin olmasıdır. Yani E-1 vizesi başvurusu sırasında bakılacak ilk şey ticaretin miktarı ve süresi olacaktır. Bunlar göz önünde bulundurularak başvurunuz değerlendirilir. Avukat Andrew P. Johnson Hukuk Bürosu ile görüşerek bu konuda destek alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105